Diginipp: kuidas jäädvustada ja jagada aastavahetusemöllu oma telefoni abil?

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Enamasti on see on täiesti atuomaatne reaktsioon haarata nutitelefon ja asuda kauneid kujundeid pildistama – samas tuleb enne paari asja ka teada, et pildid kenad välja kukuks.
Enamasti on see on täiesti atuomaatne reaktsioon haarata nutitelefon ja asuda kauneid kujundeid pildistama – samas tuleb enne paari asja ka teada, et pildid kenad välja kukuks. Foto: Digitark

Käes on 2015. aasta viimased päevad ning uue aasta alguseni ei ole palju jäänud. Jäädvusta ning jaga teistegagi oma aastavahetuse melu, kasutades selleks ei midagi rohkemat kui taskus lebavat nutitelefoni. Me kõik tahame ilutulestikust teha pilte, mida hiljem sõpradele näidata ja Facebook’is jagada ägedaid peohetki, kuid kunagi ei tule need välja nii head kui teistel. Mida siis teada ja kudias toimida, õpetab tehnoloogiaportaal Digitark.

Ilutulestike pildistamine on keeruline töö just tänu rasketele tingimustele ning isegi kõige suurema kaameraga nutitelefon ei tee seda meie jaoks liiga lihtsaks, selgitab Digitark.

Lülita välja välk

Nutitelefonide kaamerate välk on vaikimisi seadistatud automaatse peale ning pimedamates oludes proovib see kaadriesist valgustada. Kuna välk suudab valgustada ainult umbes kolme meetri raadiuses asuvaid objekte, siis ilutulestiku pildistamisel see positiivset efekti ei anna. Kui soovid, et nii sõbrad kui ilutulestik jääks pildile, proovi teha nii, et valgus langeks neile kaamera tagant.

Lülita välja HDR

HDR funktsioonis kaamera pildistab ühest ja samast olukorrast mitu erineva heledusastmega fotot ning liidab nad kõik üheks kokku, et saada parim foto. Ilutulestiku pildistamisel HDR pigem rikub pildi, kuna sähvivad tuled taevas ei seisa paigal, vaid on liikuvad.

Kasuta selfie-stick’i ehk endlikepikest

Lisaks heale pildistamisnurgale saab endlikeppi kasutada ka ühejalgse statiivina, et kaamera pildistamise ajal ei liiguks. Pimedamates oludes pildistamisel on kaamera paigal hoidmine eriti tähtis, kuna kaamera katik on vähese valguse sissevõtmiseks kauem lahti ning igasugune liigutamine muudab pildid uduseks.

Ära pildista ainult taevast

Pilt ütleb rohkem kui tuhat sõna ning seetõttu proovi pildistada rohkemat kui ainult taevast. Igal pildil on lugu ning ülesvõte tuleb palju parem, kui lisaks taevale on pildile jäänud ka näiteks suurte silmadega ilutulestikku imetlev naabriplika.

Tihti annavad aastavahetuse emotsiooni edasi just pahaaimamatute inimeste reaktsioonid, kes ei tea, et neist pilte tehakse.

Loe toredate hetkede jäädvustamise soovitusi pikemalt Digitargast – miks ja kuidas fotosid töödelda ja millal kasutada hoopis foto asemel videot?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles