Müra summutavad klapid sobivad nii uusaastapidustustele kui ka reisile kaasa võtta

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parrot Zik 2.0 müra summutavad kõrvaklapid jäävad võrdluses Bose Quiet Comfort 25 mudelile siiski alla.
Parrot Zik 2.0 müra summutavad kõrvaklapid jäävad võrdluses Bose Quiet Comfort 25 mudelile siiski alla. Foto: Digitark/tootja

Kõrvaklappidest on Digitargas ka varem mitmel korral juttu olnud. Sel korral ei räägi Digitark pikalt aga klappide suurepärasest helikvaliteedist, vaid uurib lähemalt hoopis aktiivse mürasummutusega klappe, mis sobivad hästi valju helifooniga üritustele, aga ka reisile kaasa võtta, õpetab tehnoloogiaportaal Digitark.

Nagu nimi ütleb, on need klapid mõeldud selleks, et vähendada taustamüra. Digitark pani klapid proovile panna inimeste-rohkes ja avatud kontoris ning 13 tundi järjest kestval lennureisil.

Kui tavalistel klappidel kasutatakse ümbritseva müra vähendamiseks heli isoleerivaid materjale, siis aktiivse mürasummutusega klapid lähevad siit veel suure sammu edasi. Klappidele on lisatud mikrofonid, mis kuulavad ümbritsevat müra ja selle summutamiseks tekitatakse mürale vastupidine helilaine. Ideaalis on tulemuseks vaikus.

Parrot Zik 2.0

Klappidele on lisatud mikrofonid, mis kuulavad ümbritsevat müra ja selle summutamiseks tekitatakse mürale vastupidine helilaine. Ideaalis on tulemuseks vaikus.

Parrot Zik 2.0 näeb väga hea välja, on juhtmevaba, müra summutav, hea helikvaliteediga ja mitme uudse funktsiooniga. Näiteks on klappidel nutikas funktsioon, mis reageerib klappide peast võtmisele ja paneb mänginud loo automaatselt pausile. Kui klapid uuesti pähe panna, jätkab lugu samast kohast, kus see pooleli jäi – väga mugav.

Bose Quiet Comfort 25

Bose Quiet Comfort 25.
Bose Quiet Comfort 25. Foto: Digitark

Bose kohta on jutt lühike. Innovaatilisi funktsioone neist klappidest ei leia ja läbi äpiga neid seadistada ei saa; lisaks tuleb need muusikamängijaga ühendada tavalise igava juhtmega. (NB! Klappidest on olemas erinevad, Apple-ile ja Androidile sobivad versioonid).

Klapid ise on väga kerged ja näevad head välja. Kuna Bose klappide sihtrühmaks on sageli lennukiga reisivad inimesed, on neid võimalik mugavalt kokku voltida, et nad kotis vähem ruumi võtaksid.

Loe klappide võrdlusest ja mõlema klapi plussidest-miinustest Digitagast pikemalt!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles