Ka Egiptus blokeeris Facebooki tasuta internetiteenuse

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Facebooki veeb
Facebooki veeb Foto: SCANPIX

Egiptuse võimud peatasid Facebooki tasuta, kuid piiratud võimalustega internetiteenuse edastamise riigis, kirjutab Wall Street Journal.

Tasuta piiratud põhipaketi pakkumine blokeeriti Facebooki teatel seni teadmata põhjustel 30. detsembril ehk kaks kuud peale seda kui sotsiaalvõrgustik hakkas seda koostöös kohaliku telekomioperaatoriga Etisalat riigis pakkuma. Facebooki andmetel kasutasid teenust Egiptuses 3 miljonit inimest, kellest miljon ei omanud varasemat internetikasutamise kogemust.

«Me oleme väga pettunud, et meie tasuta internetiteenus Free Basics ei ole Egiptuses enam 30. detsembrist kättesaadav,» kommenteeris Facebooki kõneisik. «Me oleme sellegipoolest pühendunud interneti kättesaadavuse suurendamisele Egiptuses ning loodame, et leiame olukorrale kiiresti lahenduse.»

Maailmapanga andmetel omab vaid 32 protsenti Egiptuse 90 miljoni suurusest elanikkonnast internetile ligipääsu.

Facebook lõi mõned aastad tagasi Internet.org nimelise initsiatiivi, millega soovitakse arenguriikides pakkuda tasuta, kuid piiratud kasutusvõimalustega internetti, kus esikohal on muidugi maailma populaarseima sotsiaalvõrgustiku teenused.

Facebooki projekt on aga pälvinud vastuolulist tagasisidet ning mitte kõik riigid ei ole seda kahel käel vastu võtnud.

Näiteks eelmisel nädalal käskis India riiklik telekomiregulaator Facebooki kohalikul partneril Reliance´il peatada vastava teenuse pakkumine, viidates internetineutraalsusega seotud probleemidele.

Facebooki juhi Mark Zuckerbergi sõnul on netineutraalsus aga ainult arenenud riikide probleem, kuna «isegi piirangutega interneti olemasolu on parem kui internetiteenuse täielik puudumine.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles