Huawei kasvatas nutitelefonide toel aastakäivet lausa 35 protsenti

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Huawei nutitelefon.
Huawei nutitelefon. Foto: PHILIPPE WOJAZER/REUTERS

Hiina telekomiseadmete tootja Huawei teatas, et kasvatas peamiselt nutitelefonide eduka müügi toel 2015. aastal oma käivet 35 protsenti 390 miljardi jüaanini ehk 60,1 miljardi dollarini, kirjutab Wall Street Journal.

Tegevjuht Guo Ping lisas töötajatele saadetud kirjas, et ettevõtte kasumlikkus ja rahavood näitasid samuti tähelepanuväärset kasvu. Täpsemaid numbreid ei ole erakätes Huawei meediale avalikustanud. Ettevõte annab avalikkusele möödunud aasta mõnedest olulisematest majandusnäitajatest ülevaate tavaliselt aprillikuus.

Uuringufirma IDC andmed kinnitavad Pingi väidet, mille järgi on Huawei käibe kasvu taga edu nutitelefonide sektoris. Ettevõtte telefonide kolmanda kvartali tarne kasvas aasta-aastalt 61 protsenti, samal ajal kui kogu turg kasvas vaid 6,8 protsenti. Detsembris teatas Hiina telekomiseadmete suurtootja, et ületas eelmise aasta nutitelefonide müügis 100 miljoni müüdud seadme piiri.

Pingi sõnul plaanib Huawei tänavu investeerida kokku 110 miljardit jüaani, sellest 50 miljardit jüaani läheb teadus- ja arendustegevusse ning 60 miljardit jüaani müügi, turunduse ja teenuste arendamisele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles