Jeepi müüginumbrid lõid mullu rekordeid

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jeepi maasturid Chicago automüüja parkimisplatsil.
Jeepi maasturid Chicago automüüja parkimisplatsil. Foto: Scott Olson / AFP

Tänavu 75. sünnipäeva tähistav Jeep müüs eelmisel aastal rekordiliselt sõidukeid, kirjutab Autonews.com.

Kui 2014. aastal jõudis Jeep uue tähiseni, müües aastaga esimest korda ajaloos üle miljoni auto ehk 1 017 019 sõidukit, siis eelmise aasta vastav näitaja peaks ulatuma lausa 1,2 miljonini.

Täpsem number peaks avalikuks saama käesoleval nädalal, mil kokku on löödud ka detsembri müügitulemused. Varasemast on teada, et brändi müüginumbrid ületasid eelmise aasta jooksul tunamulluseid stabiilselt 20 protsendiga. Näiteks Jeepi suurimal turul USAs oli novembri lõpuks müügiks läinud 775 374 maasturit ehk 23 protsenti rohkem kui aasta varem.

Ka käesolevaks aastaks ootab Fiat Chrysleri omanduses olev bränd suurt kasvu, panustades üha rohkem Lõuna-Ameerikale, Kesk-Ameerikale ja Hiinale. 2019. aasta lõpuks on seatud julge eesmärk - ületada 2 miljoni müüdud sõiduki piir.

Äsja alanud aasta märgib ka Jeepi brändi 75. sünnipäeva. Nimelt sai 31. juulil 1941 Willys-Overland Motor Co. USA sõjaministeeriumilt lepingu hakata tootma neljaveolist Willys MBd.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles