LG uue ekraani saab ajalehena rulli keerata

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LG kokkurullitav ekraan
LG kokkurullitav ekraan Foto: LG

LG nutiseadmete ekraanide tootmise haru sai valmis prototüübi ekraanist, mille saab rulli keerata nagu ajalehe.

Sel nädalal Las Vegases peetaval tarbeelektroonikamessil CES avalikkusele esitletav OLED-ekraan on 18-tollise ekraaniga, resolutsiooniks on 1200x810 pikslit. Seda on võimalik painutada, rullida ja koolutada, kirjutab The Verge.

Sarnaseid kontseptsioone tulevikuekraanidest on varem esitlenud nii Sony, Samsung kui Sharp, kuid LG plaanid seoses nutitelefonide, tahvlite ja televiisorite ekraanidega paistavad olevat suuremad. Kuni selleni välja, et seadme saab taskusse panemiseks rulli keerata või laotada see laiali kus iganes siseruumides. Messilgi näitab LG veel näiteks 25-tollist rullitavat ekraani, mis on paigaldatud autosse.

LG lubas CESil näidata ka paberõhukest 55-tollist OLED TV ekraani, millesse endasse küll elektroonikat sisse ei mahu, küll aga näitavad pilti selle mõlemad küljed - seega ideaalne vahend näiteks kaupluste reklaamstendide tarvis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles