Diginipp: kuidas drooni osta ning sellega häid pilte teha?

, Digitarga uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Droon. Pilt on illustratiivne.
Droon. Pilt on illustratiivne. Foto: Digitark

Droonid on muutumas järjest populaarsemaks ning lisaks kaugjuhitavate masinate entusiastidele on droonid lisandunud ka paljude teiste - video- ja fotohuviliste - inimeste soovinimekirjadesse, tutvustab tehnoloogiaportaal Digitark.

Droonidega lendamine on varasemaga võrreldes muutunud oluliselt lihtsamaks, neile on külge pandud suurepärase kvaliteediga kaamerad ning paljudel on isegi automaatse lendamise režiim, mis võimaldab ilusaid pilte ja videoid teha ka neil, kellel droonide lennutamisega kuigi suuri kogemusi ei ole, kirjutab Digitark.

Kuna müügile on tulnud palju erineva funktsionaalsuse ja hinnaga droone, siis enne, kui drooni ostma hakkad, tee kindlaks, kas antud isend kõik sinu vajadused ka tegelikult ära katab.

Kõigepealt on oluline teada, et mitte kõik kaameratega droonid pole mõeldud fotografeerimiseks (vähemalt mitte kvaliteetseks pildistegemiseks), selgitab Digitark.

Teiseks tuleb tunda kohalikke seadusi, sest näiteks Inglismaa teatud piirkondades on droonidele kehtestatud kaalupiirang, mille kohaselt droon koos kaameraga ei tohi teatud kaalust rohkem kaaluda. Piiranguis ja seadusi on ka Eestis.

Loe Digitargast pikemalt, kuidas drooni osta, mida tähele panna ja kuidas seadusekuulekas ja turvaline droonilennutaja olla

Drooniga lendamise reeglid

  • drooni lennutades ära lase seda kunagi silmist ja ära usalda pelgalt video otseedastust
  • ära lenda lennuvahendite, lennuväljade ja muude kontrollitud õhutsoonide lähedal
  • inimesi ja hooneid filmides hoia vähemalt 50m kaugusele ning ära lenda maanteede või suurte rahvakogunemiste kohal
  • kontrolli kas sinu kindlustus katab teistele isikutele ning nende varale põhjustatud kahju tekitamise
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles