Windows 10 jookseb juba rohkem kui 200 miljonil seadmel

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Windows 10
Windows 10 Foto: Windows ekraanitõmmis

Microsofti uusim operatsioonisüsteem on kuus kuud peale turule jõudmist üle maailma kasutusel juba rohkem kui 200 miljonis seadmes, kirjutab The Verge.

Viimati andis maailma suurim tarkvarafirma ülevaate Windows 10 kasutajanumbritest oktoobris, mil platvormi kasutas 110 miljonit seadet.  Windows 10 jõudis kasutajateni eelkäijate Windows 7 ja Windows 8.1 tasuta uuendusena  eelmise aasta 29. juulil. Toona teatas Microsoft, et plaanib kolme aastaga jõuda vähemalt miljardi seadmeni. Vaid päev hiljem teatas Microsoft, et allalaadimisi on olnud juba 14 miljonit ning paari nädala pärast alistus ka 50 miljoni seadme piir.

Uuringufirma Statcounter andmetel oli laua- ja sülearvutite operatsioonisüsteemide seas eelmise aasta novembri seisuga ikka veel ülekaalukalt populaarseim Windows 7, mis jooksis pea igas teises seadmes. Windows 8.1 oli 13 protsendi suuruse turuosaga teisel kohal. See näitab, et Windows 10 peaks olema veel kasvuruumi lisaks uute seadmete müügile ka nendele kasutajatele panustades, kes seni ei ole soovinud sellele tasuta üle minna.

Esialgse plaani järgi peaks Windows 10 uuendus olema tasuta vaid kuni tänavuse aasta 29. juulini, kuid suure tõenäosusega pikendab Microsoft vastava pakkumise kestust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles