Tehnopol sai tervisetehnoloogia arendamiseks 600 000 eurot

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tehnopoli terviseklastri juht Külle Tärnov
Tehnopoli terviseklastri juht Külle Tärnov Foto: Tehnopol

Tallinnas Mustamäel asuv teaduspark Tehnopol sai EAS-ilt 600 000 eurot tervisetehnoloogia arendamiseks loodud ettevõtete toetamiseks järgmise kolme aasta jooksul.

Tehnopoli juhitavas Connected Health nimelises klastris on 37 partnerit - 31 ettevõtet, kaks ülikooli, kaks haiglat ja E-Tervise sihtasutus. Biotehnoloogia valdkonda juhib klastris Tartu Biotehnoloogia Park.

Ettevõtete hulgas on 12 alustavat ettevõtet, 11 tervise valdkonna IT-ettevõtet, kuus biotehnoloogiaettevõtet ja kaks tehnoloogia arenduskeskust. Täpsemalt tegelevad nad tervisliku eluviisi, spordi, ennetuse, diagnostika, ravi ja rehabilitatsiooni toodete ning nendega seotud teenuse loomise ja müümisega.  

Raha jagatakse nüüd tervisetehnoloogia valdkonnas tegutsevate ettevõtete ja teiste asjaosaliste vahel ära, et tõsta nende käivet ning aidata tooteid ja teenuseid luua ja neil maailmas läbi lüüa.

SA Tallinna Teaduspark Tehnopol  asutasid aastal 2003 riik, Tallinna linn ja Tallinna tehnikaülikool.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles