Skype sai endale 650 miljoni kasutajaga konkurendi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
WeChat
WeChat Foto: SCANPIX

Hiina internetifirma Tencent teatas, et hakkab ettevõtte populaarsele sõnumirakendusele WeChat pakkuma ka mobiil- ja lauatelefonidele helistamise teenust, kirjutab Venturebeat.

Praegu on uut WeChat Out nimelist teenust võimalik kasutada ainult Indias, USAs ja Hongkongis, kuid ettevõtte teatel laienetakse lähiajal uutesse regioonidesse. Kõik teenuse kasutajad saavad Tencentilt 100 minutit tasuta kõneaega ning 1 dollari lisakrediiti. Kõnehinnad peaks ettevõtte sõnul jääma konkurentidest selgelt madalamasse klassi.

WeChat tuli sõnumirakenduste turule 2011. aastal ning praeguseks on see kasutajate arvult üks suuremaid teenusepakkujaid. Detsembri seisuga oli Tencenti arendataval teenusel 650 miljonit aktiivset kasutajat, neist 70 miljonit asusid väljaspool Hiinat.

Kuigi ettevõttel on agressiivsed laienemisplaanid, on sellel veel siiski pikk maa minna, et hakata ohustama Skype'i positsiooni globaalsel kõneturul. Nimelt oli Wall Street Journali andmetel 2014. aastal Skype'i kõnede maht kasvanud juba 40 protsendile traditsiooniliste telekomioperaatorite vahendatavatest rahvusvahelistest kõnedest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles