Toyota investeerib uutesse tehnoloogiatesse miljard dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota investeerib uutesse tehnoloogiatesse miljard dollarit
Toyota investeerib uutesse tehnoloogiatesse miljard dollarit Foto: SCANPIX

Jaapani autotootja Toyota teatas tehnoloogia- ja elektroonikamessil CES, et plaanib uue põlvkonna autotehnoloogiate arendamisse investeerida lähiaastatel kokku umbkaudu miljard dollarit, kirjutab Autocar.

Uuenduslike tehnoloogiate arendamise tarbeks lõi ettevõte eelmise aasta novembris uue uuringuinstituudi Toyota Research Institute (TRI), mis koosneb kahest tippteadlaste tiimist, kes töötavad Stanfordi ülikooli ning Massachusettsi tehnoloogiainstituudi juures.

Instituudil on selle juhi Gill Pratti sõnul neli suuremat eesmärki. Esimene on sõidukite turvalisuse suurendamine, mille tulemusena loodetakse luua auto, mis ei ole ise võimeline ühtegi liiklusõnnetust põhjustama. Teiseks soovitakse autode kasutamise võimalusi laiendada ka neile inimestele, kes ei ole ise võimelised seda juhtima, keskendudes eriliselt vanemaealiste vajadustele. Kolmandaks eesmärgiks on teiste ettevõtetega teadmiste jagamine, mille abil loodab autotootja luua uusi välis- ning sisetingimustesse mõeldud tooteid. Eraldi eesmärgiks on TRIle ka tehisintellekti uuringud, mille põhjal soovitakse arendada tulevikurobootikat.

Praeguseks on töösse antud juba umbes 30 projekti, millest kahte tutvustati ka CES messil. Stanfordi ülikooli tiim õpetab autosid turvaliselt ettenägematutele sündmustele reageerima ning MIT spetsialistid arendavad autonoomsete autode tarkvara, mille abil suudaks nood oma tegevusi selgitada. Näiteks - kui isejuhtiv auto tundub olevat liiklusõnnetuse põhjustaja, oleks sõiduk võimeline selgitama, milliste hinnangute ja analüüsiprotsessidele tuginedes ta õnnetuse põhjustanud otsuse või otsused langetas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles