Microsoft tõmbab IE 8, 9 ja 10 järgmisel teisipäeval juhtme seinast

Aivar Pau
, tehnikaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Internet Explorer
Internet Explorer Foto: TAMARA SHOPSIN/NYT

Microsoft lõpetab 12. jaanuaril toe pakkumise oma vanematele veebilehitseja versioonidele Internet Explorer 8, 9 ja 10.

Sel päeval tuleb neile lehitsejaile viimane uuendus, mis soovitab ühtlasi kasutada ettevõtte uuemaid brausereid. Toe lõpp tähendab seda, et need veebilehitseja versioonid ei saa enam turvauuendusi ja nendega seoses ei pakuta tehnilist tuge. Seega saavad nende kasutajaist head sihtmärgid häkkeritele, kirjutab The Verge.

Seega jääb Microsoftilt ametlikult käibesse kaks veebilehitsejat: Internet Explorer 11 ja Windows 10 kasutajaile mõeldud Edge.

Mis puutub Eesti kasutajaid, siis Edge’il puudub siiani meie ID-kaardi tugi ja paljud veebikeskkonnad – näiteks Eesti Telekom, pangaveebid ja ka riigiportaal  eesti.ee - paluvad kasutajail kasutada Internet Explorerit. Samas on kõigile Windows 10 kasutajaile teada, kui aeglaselt (kui sedagi) Internet Explorer selles keskkonnas töötab.

Uuringute kohaselt kasutab IE vanemaid versioone maailmas sadu miljoneid inimesi, kes kujutavad peagi kõik nii endale kui nende tarbivatele keskkondadele turvariski.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles