Apple registreeris enda nimele mitmed autondusega seotud domeeninimed

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Apple´i logo
Apple´i logo Foto: MIKE SEGAR/REUTERS

Tehnoloogiaettevõte Apple on hiljuti enda nimele registreerinud mitmed domeeninimed, mis annavad hoogu juurde kuulujuttudele, mis seostavad iPhone´ide tootjat omaenda elektrisõiduki arendamisega, kirjutab Reuters.
 

Näiteks on maailma väärtuslikuim tehnoloogiaettevõte domeeniportaali Who.is andmetel registrisse kandnud apple.car, apple.cars, ja apple.auto domeeninimed.

Esimesena teatas uudisest reedel MacRumors, lisades, et domeeninimed võivad samas olla seotud ka Apple´i CarPlay´ga. Tegu on tarkvaraga, mis laseb autojuhtidel nende nutitelefonides olevatele kontaktidele helistada ning kuulata kõnepostkasti ilma käsi roolilt tõstmata.

Kuigi Apple ei ole kunagi avalikult tunnistanud, et plaanib omaenda autot ehitada, on ettevõte viimastel aastatel agressiivselt enda palgale üle meelitanud autotööstuse tippeksperte tootjatelt nagu näiteks Ford ja Mercedes-Benz.

Autotehnoloogia on saanud mitme Silicon Valley ettevõtte peamiseks huvialaks. Näiteks on isesõitvate autode arendamisega tegelenud internetifirma Google, mille prototüüpe on juba aastaid testitud ka erinevate USA osariikide avalikel teedel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles