Ilmavalgust nägi esimene suitsetatav nutitelefon

Aivar Pau
, tech journalist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
E-sigaret ja telefon ühes
E-sigaret ja telefon ühes Foto: Vaporcade

Kõigile e-sigareti tõmbamise vajaduse käes vaevlejatele, tegelikult küll loodetavasti sellest pahest loobujate abistamiseks on välja lastud mobiiltelefon, millesse on e-sigaret sisse ehitatud ja mis annab kasutajale märku, kui seatud päevalimiit täitumas on.

Telefoni Jupiter IO3 andis välja USA ettevõte Vaporcade ning tehnilistelt omadustelt on tegemist pigem tagasihoidliku seadmega: esialgu vaid 3G-võrgus töötav ja Android Kitkat 4.4 opsüsteemiga. Küll aga on seade varustatud kahe akuga: üks telefoni ja teine e-sigareti tarvis – nende energia on siiski jagatud ja mida vähem tossutada, seda kauemaks jätkub kõne- ja surfamise aega.

Telefonil on väike avatav kaas sigaretivedeliku kassettide vahetamiseks, huulik ja auru soojuse ning kontsentratsiooni reguleerimiseks. Oluline on telefoniga kaasas olev Vaporcade rakendus, mis tuletab kasutajale meelde, mitu mahvi ta juba tõmmanud on, kui palju on iseenda seatud limiiti ületatud ja muid sigareti enda näitajatega seotud infot.

Maailma teadlased pole ikka veel väljastanud põhjalike uuringute tulemusi e-sigarettide kasutamise mõju kohta inimese tervisele. Küll aga pole kahtlust selles, et nikotiini sisaldavad e-vedelikud tekitavad nii sõltuvust kui rikuvad sajal muul viisil tervist.

Allikas: Gadgets360

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles