Netflixi otsing ajab närvi? Flixed tuleb appi

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Netflixi tegevjuht Reed Hastings teatas Las Vegases teenuse laienemisest 130 riiki
Netflixi tegevjuht Reed Hastings teatas Las Vegases teenuse laienemisest 130 riiki Foto: ROBYN BECK/AFP

Värskelt Eestis legaalselt kättesaadavaks muutunud filmiteenus Netflix on küll väga hea sisuvalikuga, kuid selle otsing võiks paljude hinnangul olla märka lihtsam ja ülevaatlikum – sestap on teenuse kõrvale tekkinud mitmeid mitteametlikke lahendusi, mis vigasid parandada aitavad.

Üks uusimaid sellekohaseid teenuseid kannab nime Flixed ja pakub see võimalusi, mida Netflix ise klientidel teha ei võimalda: selle otsinguvastete juures on näiteks vägagi kasulikud IMDb reitingud ja Metacrticu skoorid. Otsingutulemused on seejuures regioonideülesed ja liputähised näitavad, kus millist filmi vaadata saab.

Lisaks saab vaadata juba otsingutulemuste lehel filmi treilerit ning tulemused on jagatavad populaarsuse ja lisamise aja järgi.

Pahupoolel pakub teenus võimalust asuda vaatama mis iganes regiooni jaoks mõeldud filmi asukohast sõltumata – ehk siis IP-aadressi võltsides.

Teenuse on loonud Thenuka Karunaratne nimeline inimene, kes lubab hetkel tublisti tööd teha, et lisada regioonide ka eelmisel nädalal lisandunud 130 riigi, sh Eesti, kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles