Türgi häkker mõisteti 334 aastaks trellide taha

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
13-aastast tüdrukut seksuaalselt ahvatlenud Roman sai karistada.
13-aastast tüdrukut seksuaalselt ahvatlenud Roman sai karistada. Foto: Daily Sabah

Türgi kohus mõistis eile 26-aastase noormehe häkkimise eest 135 aastaks vangi ning koos varasema karistusega tuleb tal nüüd trellide taga veeta järgmised 334 aastat.

Türgi ajalehe Daily Sabah andmeil süüdistati Onur Kopçaki nimelist meest massilises pangapettuses ning kokkuvõttes jäi talle süüks 11 krediitkaardi andmete omandamises ja edasimüümises.

Kopçak istus juba koos 11 kaaslasega vangis aastast 2013, mil ta mõisteti samuti süüdi 43 võõra krediitkaardi andmete omastamises. Jõugu skeem ohvrite logimisandmete omastamiseks oli lihtne: loodi pangaveebidele äravahetamiseni sarnased keskkonnad ning levitati selle linki inimeste seas.

Kuritegude ulatus ja raskus ei paista olevat sugugi proportsioonis määratud karistustega ning tundub, et Türgi riik on protsesside näol korraldanud teistele hoiatuseks näidispoomise.

Võrdluseks: maailma pikim seni häkkeritele määratud karistus on 20 aastat Albert Gonzalezi nimelise häkkerile, kes mõisteti 2012 aastal süüdi 90 miljoni krediitkaardi andmete omastamises.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles