Musk: Apple´i elektriauto aitab sektoril kasvada

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Elon Musk
Elon Musk Foto: SCANPIX

Tesla Motorsi tegevjuht Elon Musk rääkis BBC´le antud intervjuus, et Apple´i elektriauto projekt aitab kaasa sektori laienemisele, kirjutab The Verge.

Tema sõnul on Apple´i ambitsioonid elektriautode alal avalik saladus. Kui BBC ajakirjanik üritas Tesla juhilt välja pressida vastust küsimusele, kas ta on kindel, et Apple on tõepoolest ehitamas omaenda elektriautot, vastas Musk: «Noh, üsna keeruline on seda varjata, kui sa oled palganud üle tuhande inseneri selle kallal töötama.»

Apple ei ole ametlikult kunagi elektriauto loomise plaane avalikustanud, kuid viimastel aastatel on meediasse lekkinud mitmed selgelt sellisele arengule viitavad detailid. Viimaste andmete järgi plaanib ettevõte oma elektriautot esitleda 2019. aastal.

See tähendab, et palju väiksemate majanduslike võimalustega Teslal on veel mõned aastad aega, et oma turupositsiooni kindlustada ja kasvatada. Märtsis peaks autotootja esitlema uut ning senistest soodsamat, laiematele massidele mõeldud mudelit Model 3.

Muski sõnul on autotööstuses hetkel pöördelised ajad ning ta ei oska ennustada, kes võiks lõpuks juhtpositsiooni haarata.

«Kaks suurimat revolutsiooni transpordis on elektrifitseerimine ja autonoomsus, rääkis ta BBCle. «Need on kaks viimase aja suurimat innovatsiooni ning need on juhtumas peaaegu samal ajal.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles