Leetu autot ostma – pakutava rämpsu seast võib leida pärli

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autode müügikoht Tallinnas
Kasutatud autode müügikoht Tallinnas Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Leedust auto ostmine tundub ideaalse anekdoodistsenaariumina, kuid lõpuks õnnestus Autolehe osalusel toimunud ostureisi käigus leida pakutava rämpsu seast päris kena pärl.

Täpsemalt saatis Autoleht reisil Eesti meest Toomast, kel oli plaanis pere autoparki täiendada vahemikku 12 000 – 30 000 eurot jääva masinaga. Ta oli varem veebiavarustest välja valinud 6. seeria kabriolett-BMW, kabriolett-Mustangi, Mercedes-Benz ML 63 AMG või äärmisel juhul BMW X5 või X6-ega.

Leedu kasuks oli Toomas otsustanud seetõttu, et autode valik tundus seal olevat sootuks laiem kui Eestis, hinnad tublisti madalamad ning kõik see mitu korda lähemalt kui näiteks Saksamaa. Kaasas muidugi teadmine Leedu autoäriga kaasas käivast kuulsusest, kus väidetavalt ehitatakse kahest avariilisest autost viis müügikõlblikku.

Esimene huviobjekt reisilisi Vilniuse äärelinnas nõukaaegse autobaasi sarnases paigas, kus tehti tutvust 2008. aasta musta 650i Cabrioga, millel hinnaks 18 500 eurot. Väidevalt vaid 70 000 kilomeetrit («Ausõna», Minge ja kontrollige autot ja selle ajalugu, kus tahate»)  sõitnud aut nägi välja aga üsna rääbakas. Abiakuga aeti masinale alu sisse, selle nahkistmed olid võidunud, uksetihendid räbaldunud, pakiruumist oli pihta pandud võimendi ning armatuurlaua alt turvapadja kate. USA andmebaasid ei näidanud aga muud, et see auto on tõesti olemas.

Järgmine ostukandidaat oli Vilniuse Silberautos pakutud 2007 aasta ML 63 AMG hinnaga 28 999 eurot, kuid selle auto puhul tuli lisaks kallile hinnale arvestada suure koguse peagi vahetust vajavate osade vahetusega.

Meeste seiklused jätkausid veel Kaunases ja mujalgi, kus neile pakuti küll uppunud ja avariilisi, küll mitmeid kordi üle värvitud ja samas üliväikese läbisõiduga, küll tuult ilmselgelt läbi laskvaid masinaid.

Valik langes lõpuks Vilniuse BRC-s müügil olnud ühele 2005. aasta sõidukile, mis osutus 190 000 kilomeetrisele läbisõidule ja  18 000 eurosele hinnale vaatamata ostjate hinnangul tõeliseks pärliks. Autoga tuli BRC-lt kaasa aastane garantii, lisaks sai auto pärast esmahooldust alla MAK-i 18-tollised veljed ja Nexeni M+S rehvid.

«Igatahes olen täna küll seda meelt, et sai tehtud üllatavalt hea ost,» ütles Toomas reisi kokkuvõttes.

Mis autoga tegemist oli ja mis seiklusi meestel Leedus veel juhtus, saab lugeda selle nädala Autolehest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles