Anonymous võttis vaalapüügi vastases võitluses maha Nissani veebilehe

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anonymous häkkeritegrupeeringu liikmed
Anonymous häkkeritegrupeeringu liikmed Foto: SCANPIX

Üleilmne häkkerite ühendus Anonymous on võtnud nõuks astuda välja Jaapani jätkatava vaalapüügi vastu ning otsustas selle märgiks maha võtta autotootja Nissani veebilehe.

Rühmitus võttis endale vastutuse pärast seda, kui Nissani veebileht kohaliku aja järgi eile hommikul ligipääsematuks muutus, vahendab TNW.

Nissani pressesindaja tunnistas ründe olemasolu ja märkis, et Nissan pole iial tapnud ühtegi vaala ega ole sellise tegevusega kuidagi seotud.

Anonymous alustas Jaapani veebilehtede ründamisega detsembris ning võttis  ajutiselt maha mitmeid valitsusasutuste lehti ja näiteks peaminister Shinzo Abe kodulehe.

Anonymous on rünnakuid põhjendanud Jaapani vastuseisule 1986. aastal kehtima hakanud vaalade tööstusliku püügi keelule. Vähemalt kahel korral aastal on Jaapani laevad tapnud sadu vaalasid väidetavalt teaduslikel eesmärkidel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles