Egiptuse võimud asusid vahistama Facebooki kontohaldureid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Egiptuse politsei Giza hotelli ees, kus leidis aset turismibussi tulistamine.
Egiptuse politsei Giza hotelli ees, kus leidis aset turismibussi tulistamine. Foto: SCANPIX/REUTERS

Egiptuse võimud on vahistanud jaanuaris vähemalt viis Facebooki lehe administraatorit, kuna seostab neid Moslemi Vennaskonna meeleavalduste organiseerimisega ühtekokku 47 lehel.

Vahistamised leidsid aset vahetult enne viie aasta möödumist 2011. aasta Araabia kevade sündmustest, mille käigus tõugati troonilt seal 30 aastast püsinud president Hosni Mubarak. Egiptuse ametliku uudisteagentuuri andmeil on vahistatud üks mees ja naine, samas on maailmameedia pakkunud suuremat kinnipeetute arvu.

Riigi siseministeeriumi pressiesindaja Abu Bakr Abdel Karimi sõnul süüdistatakse neid üleskutsetes tulla 25. jaanuaril saabuval mässu aastapäeval meeleavaldustel osalema ning «riigiasutuste vastases õhutustöös ja Moslemi Vennaskonna ideede levitamises».

Egiptuse julgeolekujõud on sel kuul vahistanud juba mitmeid aktiviste, sulgenud ligipääse avalikele kogunemiskohtadele. Juba varem on kinni peetud kolm Facebookis inimesi meeleavaldustel osalema kutsunut.

Moslemi Vennaskond aastast 2013 tunnistatud terroriorganisatsiooniks, kuigi omas varem parlamendis suurimat esindatust.

Allikas: The Verge

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles