Audi looja peab oma kätetööd koledaks

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Autonet.

Audi ühe tuntuima mudeli Sport Quattro disaininud Peter Birtwhistle nimetas oma kätetööd ääretult koledaks (inglise keeles bloody ugly), vahendab Autonet.ee Briti väljaannet Autocar.


Tema sõnul kasutati auto loomisel Audi 80 agregaate, kusjuures välimuse loomine sellele osutus vastu ootusi keeruliseks. Vaatamata ponnistustele kujunes tulemus koledaks, ütles ta.

Audi Sport Quattrot koostati kokku pisut üle 200 eksemplari ning need võistlesid erinevatel rallidel B-klassis. Selle telgede vahe jäi 320 millimeetri võrra lühemaks kui Audi Quattro kupeel ning konstruktsioonis kasutati ka kevlarit.

Täpsemalt valmistati sellest esimesed poritiivad, katus ja tagaosa kereelemendid. Viiesilindrilise ja 2,1-liitrise töömahuga turbomootori võimsuseks oli 306 hobujõudu, mis kanti teepinnale läbi viiekäigulise käsikasti ning nelikveo.

Paigalt sajani kiirendas Audi Sport Quattro 4,8 sekundiga ning suutis tippkiiruseks näidata 250 kilomeetrit tunnis.Eelmise sajandi kaheksakümnendate keskel makis auto Saksamaal 203 850 Saksa marka.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles