Kräkker murdis sisse beebimonitori ja hirmutas öösel last

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Fosbaby

«Emme, keegi räägib minuga telefonis,» ei ole ilmselt lause, mida tahaks oma kolmeaastase lapse käest keset ööd kuulda. Kuid just nii juhtus ühes Washingtoni perekonnas. Põhjuseks kräkker ja võrku ühendatud beebimonitor.

Jay ja Sarah'i kolmeaastane poeg oli neile muret mitu korda kurtnud, kuid segaduses vanemad ei saanud aru, millest poiss räägib, kuni ühel päeval kuulis Sarah lapse tuppa sisenedes kedagi kõnelemas. «Ärka üles, väike poiss, issi otsib sind.»

Lisaks kõnelemisele jälgis beebimonitor nüüd toas liikuvaid inimesi oma liigutatavate öökaamerate abil, vahendab geenius.ee.

 Jay ja Sarah helistasid Foscami, beebimonitori tootja klienditoele, kust selgitati, et jälgimisseade võib olla häkitud ja seda kontrollib keegi kaugelt sülearvuti või nutitelefoni abil.

Ilmselt on see uudis esimene paljudest sarnastest juhtumitest, mida me järgnevate aastate jooksul lugeda saame. Üks tänavuse tehnoloogiamessi CES suurematest tootekategooriatest olid internetti ühendatud kodused ja kantavad seadmed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles