USA plaanib kulutada isesõitvate autode propageerimisele neli miljardit dollarit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Google'i isejuhtiv auto
Google'i isejuhtiv auto Foto: STEPHEN LAM/REUTERS

USA valitsus käis välja kava, mille järgi soovitakse kulutada järgneva kümne aasta jooksul isesõitvate autode propageerimisele ning turvastandardite väljatöötamisele 3,9 miljardit dollarit, kirjutab Wall Street Journal.

Uue initsiatiivi eesmärgiks on üleriigiliste regulaatorite ja autotootjate koostöö süvendamine, et luua autonoomsete sõidukite jaoks ühtsed reeglistikud. Samuti soovitakse luua üksteisega suhtlevate autode testimise tarbeks pilootprogramme, millega loodetakse vähendada õnnetuste arvu ning suurendada üldist liiklusturvalisust. Ettepaneku jõustumiseks on vaja kongressi heakskiitu.

Praeguseks ei ole veel selge kas, ning millal regulatsioonid täpsemalt paika pannakse. Täpsete üleriigiliste juhiste puudumine valmistab autotootjatele peavalu juba praegu, kuna USA osariikide seadused ja reeglistikud erinevad üsna palju ning nende vastuolud takistavad kõigile sobiva sõiduki turule toomist.

Sama probleemi ees seisavad aga ka Euroopa ja Jaapani autotootjad, kuna ka seal pole kohalikud seadused jõudnud tehnoloogia arenguga sammu pidada.

USA regulaatorite sõnul pooldavad nad kahe käega selliste tehnoloogiate arendamist, mis vähendaks riigi kõrget liiklussurmade arvu - liikluses hukkub USAs aastas üle 32 000 inimese. Inimjuhita autodelt loodetakse tulevikus ka keskkonnasaaste vähendamist ning efektiivsemaid transpordivõimalusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles