Saab sõlmis hiinlastega miljarditehingu

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saabi logo
Saabi logo Foto: SCANPIX

National Electric Vehicle Sweden (NEVS) allkirjastas lepingu, millega müüb Hiina kosmosetehnoloogia ettevõttele Volinco 20 000 Saabi elektriautot, kirjutab Reuters.

Tehingu suuruseks on 8,5 miljardit Rootsi krooni ehk 996 miljonit USA dollarit. Kokkuleppe järgi tellib Hiina kosmosetehnoloogiaettevõte China Volant Industry Co. (Volinco) NEVSilt aastaks 2020 kokku 20 000 Saab 9-3 elektrilist sedaani. NEVSi kõneisiku Mikael Östlundi sõnul hakkab tegu olema Volinco töötajate ametiautodega.

NEVSi jaoks on tegu järjekordse suure tellimusega. Alles detsembris avalikustati 12 miljardi dollari suurune tehing, millega ettevõte tarnib Hiina elektriautode liisingu- ja rendifirmale Panda New Energy 150 000 uut Saab 9-3 EV sedaani.

Portaali Autoblog andmetel on mõlema tehingu puhul kaasatud ka Saabi ajalooline kodulinn Trollhättan Rootsis, kus NEVS ehitab ja värvib autode komponendid, mis seejärel saadetakse kokkupanemiseks Hiinasse. NEVSil on Hiinas Tianjinis valmimas ka uus tehas, mis tööd peaks alustama juba 2020. aastal.

National Electric Vehicle Sweden ostis Saabi varad üles peale ettevõtte pankrotistumist 2012. aastal. NEVSi enamusosalus on Hong Kongi ettevõtte National Modern Energy Holdings käes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles