Koenigseggi superauto tegi müügirekordi

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koenigsegg Agera RS
Koenigsegg Agera RS Foto: SCANPIX

Koenigseggi kümme kuud tagasi Genfi automessil esitletud mudeli Agera RS kõik 25 eksemplari on leidnud endale uue omaniku. Tegu on kõige kiiremini müünud mudeliga Rootsi superautode tootja ajaloos, kirjutab Autocar.

Ostjaid leidus Agera RSile USAst, Kanadast, Suurbritanniast, Jaapanist, Hiinast, Taiwanist, Singapurist, Malaisiast, Saudi Araabiast, Katarist ning Araabia Ühendemiraatidest.

Selle hind peaks erinevate allikate järgi algama 1,65 miljonist dollarist.

Agera Ril ja Agera Sil baseeruvat superautot esitleti esimest korda mullu kevadel Genfi automessil ning praeguseks on autotootja saanud tellimused kõigile tootmisesse minevatele eksemplaridele. Agera RSi kapoti all on topeltturboga viieliitrine V8 mootor, mille võimsuseks on kuni 1144 hobujõudu (853 kW). Auto kaalub vaid 1395 kilogrammi ning nullist sajani kiirendab 2,9 sekundiga. Tippkiiruseks on RS versioonil 439 km/h.

Esimesed kliendid said oma superauto kätte juba peale selle mullu toimunud esmaesitlust, kuid kõigi tellimuste täitmiseni läheb autotootjal veel aega. Viimased sõidukid peaks klientideni jõudma 2017. aasta alguses.

Vaata ka eelmisel aastal Genfi automessil filmitud Agera RSi tutvustust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles