BMW uus i3 suudab ühe laadimisega läbida pea 200 kilomeetrit

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
BMW i3
BMW i3 Foto: SCANPIX

BMW elektriauto i3 2017. aasta mudel suudab ühe laadimisega läbida 120 miili (193 kilomeetrit) ehk pea 50 protsenti rohkem kui eelkäija, kirjutab Automotive News.

Nimelt kavatseb BMW lisada valikusse uue, suurema mahutavusega liitium-ioon akupaketi, mille abil oleks auto sõiduulatus praegu pakutavast selgelt suurem. Samas jääb valikusse ka eelmiselt i3 tuttav ühe laadimisega 130 km läbida lubav 22-kWh akupakett.

I3 200 kilomeetrine sõiduulatus teeks hetkel pea kõigile rivaalidele silmad ette. Samas tutvustati Detroidi automessil äsja uut Chevrolet Volti, mille vastav näitaja peaks väidetavalt küündima lausa kuni 320 kilomeetrini ning selle hind on i3 võrreldes selgelt tarbijasõbralikum.

BMW loodab uuelt elektriautolt igaljuhul paremaid tulemusi kui selle eelkäijalt. Näiteks USAs müüdi eelmisel aastal vaid 11024 i3, mis jäi alla nii Nissan Leafi, kui ka eelmise põlvkonna Chevy Volti müügitulemustele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles