Jaapani turvapadjatootja praak põhjustas juba kümnenda liiklussurma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Takata õhupadjasüsteemi kontrollimine.
Takata õhupadjasüsteemi kontrollimine. Foto: SCANPIX

USA liiklusohutusamet NHTSA teatas, et kutsuvad järjekordse liiklussurmaga seonduvalt õhkpatjade kontrolli viis miljonit sõidukit, kirjutab Autonews.

Jaapani ettevõtte Takata turvapatjade probleemide tõttu on viimastel aastatel ainuüksi USAs tagasi kutsutud 24 miljonit sõidukit.

Viimased viis miljonit lisandusid hiljutise liiklussurma tõttu, mille põhjustas vigane õhupadi. Nimelt sõitis eelmise aasta 22.detsembril 2006. aasta Fordi juhtinud mees otsa lehmale ning hukkus, kuna auto turvapadjad ei avanenud korrektselt ning padja täispuhumissüsteemi metalldetail lõikas tal välja paiskudes kõri läbi. Kokku on Takata vigased õhkpadjad USAs põhjustanud üheksa inimese surma, üks juht on surma saanud ka Malaisias.

USAs kutsutakse Takata probleemidega seonduvalt esmakordselt tagasi ka suur hulk Volkswageneid, Audisid ja Mercedes-Benze.

«Tegu on väga suure turvalisuskriisiga,» kommenteeris USA liiklusohutusameti NHTSA kõneisik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles