Volkswagen alustab Eestis heitgaasiprobleemidega sõidukite remonti veebruari lõpus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Volkswageni logo
Volkswageni logo Foto: SCANPIX

Volkswagen Grupi Baltimaade importööri teatel hakatakse Eestis manipuleeritud tarkvaraga Volkswagen Gruppi kuuluvaid sõidukeid remontima alates käesoleva aasta veebruari lõpust; sõltuvalt mootori tüübist kestavad tarkvarauuendused 2016. aasta lõpuni.

«Alustame petutarkvaraga Volkswageni kutsumist teenindustesse 25. veebruaril. Muidugi ei suuda me viga kõrvaldada ühe päevaga, aga sõltuvalt mootori tüübist hakkame järk-järgult tööle, et ei tekiks ka järjekordi,» ütles Volkswageni Baltimaade importööri Moller Baltic Import SE avalike suhete juht Anda Budlevska BNSile.

Budlevska sõnul saavad 1,2- ja 2,0-liitrised mootorid tarkvarauuenduse ja tööaeg jääb alla tunni. 1,6-liitrised mootorid saavad samuti tarkvarauuenduse, kuid lisaks paigaldatakse neile õhuhulga mõõturi ette voolukorrektor. Meetmete elluviimiseks vajalik tööaeg on alla ühe tunni.

Ta märkis, et tehniliste meetmete elluviimise käigus üritab Volkswagen AG vältida klientidele nende liikumisvõimaluste piiramist. «Volkswagen kinnitab kõigile oma klientidele, et vajadusel tagatakse neile sel ajal tasuta alternatiivne liikumisvõimalus,» ütles Budlevska.

Eestis hakkab Volkswagenite teenindamise eesti hoolitsema ametlik edasimüüja Møller Auto AS, kes on selle tarvis otsinud ka lisatööjõudu.

Volkswagen Grupp andis mullu detsembri alguses teada, et võltsitud heitmetarkvaraga Eestis uuelt müüdud sõidukite arv on enam kui kahekordistunud 4387 sõidukini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles