Ford lahkub Jaapani ja Indoneesia turgudelt

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Fordi logod
Fordi logod Foto: SCANPIX

USA autotootja Ford Motor teatas, et tõmbab Jaapanis ja Indoneesias tegutsemisele joone alla, kuna ettevõte ei ole suutnud nimetatud turgudel märkimisväärset edu saavutada, kirjutab Autocar.

Ford teatas, et sulgeb Jaapanis kohalikud esindused ja vahendusfirmad ning peatab käesoleva aasta lõpuks Focuse, Fiesta, Mustangi müügi. Bränd pakkus Jaapanis ka Kuga, Ecosporti ja Exploreri linnamaastureid. Lisaks lõpetatakse ka Fordi omanduses oleva Lincolni mudelite Navigator ja MKX müük.

Ford on Jaapanis esindusi omanud alates 1974. aastast, kuid Reutersi andmetel suutis maailma üks suurimaid autotootjaid mullu saareriigis maha müüa vaid 5000 sõidukit, mis on vaid murdosa kogu riigis müüdud uute autode arvust. Sulgemisele kuuluvad 52 esindust ning tööta jäävad 300 inimest.

Samuti tõmbab Ford käesolev aasta lõpuks otsad kokku ka Indoneesias. Ettevõtte kõneisiku sõnul ei näe ettevõte kohalikul turul «ühtegi mõistlikku teed, kuidas kasumisse jõuda.»

Nimelt ei suuda autosid Indoneesiasse importiv Ford hinnasõjas konkurentsi pakkuda Jaapani brändidele, mis on riiki rajanud oma tehased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles