Ilves liitub Maailmapanga presidendi nõunike rühmaga

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Ilves tänasel Maailmapanga aruande tutvustusel
President Ilves tänasel Maailmapanga aruande tutvustusel Foto: Mobiilifoto

President Toomas Hendrik Ilves asub põhiameti kõrval tegutsema Maailmapanga nõunikuna.

«Olen andnud nõusoleku liituda Maailmapanga presidendi nõunike rühmaga,» ütles president Ilves tänasel Maailmapanga aruande «Digitaalsed dividendid» tutvustusel. Ilves oli nimelt selle arenguaruande koostamise nõukoja kaasjuht.

Uueks väljakutseks saab presidendil olema Maailmapanga suurprojekt, kuidas vähendada vaesust läbi selle, et tagada vaestele riiklik identiteet ja seeläbi abi jõudmine nendeni. Rühma ülesandeks on Ilvese sõnul aidata pangal ellu viia seda projekti «vaesemates riikides, kus abi ei jõuagi nendeni, kes seda vajavad, sest nende kohta puuduvad lihtsalt andmed».

Nõunike rühmas töötamine ei ole tegevus, mille eest president palka saaks.

President Ilves on põhiameti kõrvalt olnud tegev mitmel pool ka varem. Aastatel 2011-2012 oli Euroopa Liidu e-tervise töörühma esimees, 2012-2014 Euroopa pilvandmetöötluse partnerluse juhtkomitee esimees Euroopa Komisjoni kutsel, 2013 Rahvusvahelise internetti haldava organisatsiooni ICANN ekspertide kogu esimees, 2014 Maailmapanga maailma arengu aruande «Internet ja areng» nõukoja kaasesimees ning 2014 Maailma Majandusfoorumi küberjulgeoleku teemalise rahvusvahelise nõukogu esimees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles