Pärnu õpilased asusid tootma puidust juhtmevabasid mobiililaadijaid

Aivar Pau
, tehnoloogiaajakirjanik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ThunderWoodi juhtmevaba mobiililaadija
ThunderWoodi juhtmevaba mobiililaadija Foto: Erakogu

Pärnu Ühisgümnaasiumi 11. klassi kolm noormeest Kristo Eller, Erich Kivi ja Jürgen Raagmaa lõid õpilasfirmast nimega Thunderwood ja asusid tootma eestimaisest puidust juhtmevabasid mobiililaadijaid.

«Kõik tooted on toodetud Eesti metsades kasvavast puust, hetkel on meil valikus tamme-, saare,- ja kasepuu, peatselt laiendame valikut veelgi huvitavamate puusortide abil,» ütles üks õpilasfirma asutajatest Kristo Eller Postimehele.

Laadida saab nende toodetega enamikke uutest nutitelefonidest ning -kelladest, mis toetavad QI-juhtmevaba laadimise standardit. Laadimise alustamiseks tuleb alus ühendada arvuti või elektrisüsteemiga ning asetada sellele seade.

«Firma asutati 2015. aasta 30. septembril, kuid juba kuu aega varem astuti esimene samm ja telliti esimesed kiibid. Tooted on kõik masinate abiga ning puutehase omaniku Jüri Teinburgi valvsa pilgu all ise tehtud - samast töökojast tuleb ka vajalik puit, teadmised ning masinad,» ütles Eller.

Toodete tellimine ning lisainfo küsimine käib õpilasfirmal hetkel Facebooki lehe kaudu aadressil www.facebook.com/ThunderwoodEesti

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles