Video: Opel esitles sportautode tulevikku

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Opel avalikustas äsja esimesed ametlikud fotod ja peibutusvideo oma GT kontseptautost, mida esitletakse märtsis toimuval Genfi automessil, kirjutab Autocar.

Ettevõte ise nimetab GT Concepti «tuleviku sportautode jaoks loodud šablooniks.» Ideesõiduk ise sarnaneb suuruselt ja kujunduselt uuele Mazda MX-5le, olles aga veelgi voolujoonelisem ning kinnise katusega. Ülimodernse kontsepti ustel puuduvad käepidemed ning küljepeeglid. GTle on antud klassikaline tagaveolise sportauto kuju - pikk ja madal kapott ning lühike, väikese pagasiruumiga tagaosa.

Jõudu annab autole Opeli liitrine kolmesilindriline 144 hobujõuline (107kw) turbomootor, nullist sajani kiirendab masin alla kaheksa sekundi.

Projekti juhtiv Opeli disainijuht Mark Adams selgitas, et GT Concept on austusavaldus 1960ndate kontseptautodele Opel XVR ja Opel Experimental GT.

Mõlemad ülalnimetatud kontseptid olid omas ajas ülijulge disainiga, omades tugevat mõju mitmetele Opeli hiljem turule jõudnud hittmudelitele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles