Sadu uusi sõidukeid jääb kindlustuslepinguta

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod
Autod Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Tänavu kümne kuuga on Eestis registreeritud üle 850 uue sõiduki või haagise, millele on jäetud õigeaegselt sõlmimata liikluskindlustusleping, kurdab Eesti Liikluskindlustuse Fond (LKF).

Igal liiklusregistris registreeritud sõidukil või haagisel peab olema kehtiv liikluskindlustuse leping. Leping tuleb sõlmida kohe pärast sõiduki registreerimist liiklusregistris. Kui omanik ei soovi sõidukit kohe kasutada, saab lepingu muuta maksevabaks ja kindlustusmakset tasuda ei tule.

LKFi teenindusjuhi Lauri Potsepa sõnul on sel aastal jäetud rohkem kui 850 esmakordselt registreeritud sõiduki suhtes liikluskindlustusleping sõlmimata.

Üle poole neist kindlustuseta uutest sõidukitest olid sõiduautod, rohkem kui 25 protsenti haagised ning 10 protsenti mootorrattad.

«Sageli arvatakse, et kui sõidukit kohe kasutama ei hakata, siis ei pea ka lepingut sõlmima. Ka hooajaliselt kasutatavate sõidukite puhul peab olema kehtiv liikluskindlustusleping. Perioodiks, mil sõidukit ei kasutata, saab lepingu muuta maksevabaks. Samuti tasub tähele panna, et uuest aastast peab ka mopeedidel olema liikluskindlustusleping ning nendega sõitmisel lisaks kehtiv kindlustuspoliis.»

LKF saatis tänavu 10 kuu jooksul sõidukiomanikele rohkem kui 12 000 meeldetuletust kindlustuskohustuse rikkumise kohta. Valdav osa meeldetuletuse saanud sõidukiomanikest täidab seadusejärgsed kohustused õigeaegselt. Sellegipoolest on LKF pidanud tänavu esitama 3000-le sõidukiomanikule kolmekordse kindlustusmakse nõude kindlustamata jäetud aja eest. Osa nõuetest on tasutud vabatahtlikult, tasumata nõuetega tegeleb inkassofirma ja kohus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles