Nissan Leaf - Euroopa Aasta Auto 2011

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Whatcar.ee.

Euroopa Aasta Auto 2011 võitjaks osutus elektriline Nissan Leaf, tegemist on esimese elektriautoga läbi ajaloo, mis on aasta auto tiitliga pärjatud, kirjutab Whatcar.ee.


Nissan Leaf kogus finaalis 257 punkti, talle järgnes 248 punktiga Alfa Romeo Giulietta, kolmas oli Opel Meriva 244 punktiga.

Neljandal kohal platseerus Ford C-Max (224 punkti), talle järgnesid Citroen C3/DS3 (175 punkti), Volvo S60 (145 punkti) ja Dacia Duster (132 punkti).

Nissan Leafi müüakse esialgu vaid nendes riikides, kus on riik pannud elektriautode soetamisele õla alla. Eesti riik ei ole elektriautode levikule paraku mitte kuidagi kaasa aidanud, mistõttu pole ka teada, kas ja millal see auto meil üldse müügile jõuab.

Euroopa Aasta selgitasid välja 59 autoajakirjanikku 23 Euroopa riigist, Baltimaadest žüriis ühtegi esindajat ei ole. Meile lähim žüriiliige on pärit Soomest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles