Uus Volkswagen Passat jõudis Eestis müügile

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Alates tänasest on Eestis müügil uus VW Passat, mis on alates 1973. aastast juba seitsmes Passati põlvkond, kirjutab Whatcar.ee.


Auto jõudis müügile korraga nii sedaani kui universaalina, sedaankerega versiooni hinnad algavad 314 100 kroonist, universaalkerega Passat Variandi hinnad alates 328 500 kroonist.

Peamiselt tuuakse uue Passati puhul esile tema oluliselt paremat kvaliteeti ja tehnoloogilist taset, mis senini on olnud iseloomulik pigem kõrgemale keskklassile ja luksusautodele.

Näiteks saab uuele Passatile paigaldada juhi väsimust tuvastava seadme, samuti on tal sarnaselt Volvoga linnaliikluses töötav hädapidurdus- ning «Side Assist» süsteem.

Parandatud on viimistlusmaterjale ning pandud suuremat rõhku müraisolatsioonile täiendavate müramattide näol, samuti sisaldab esiklaas uudset mürasummutava kile kihti, mis soovi korral on saadaval ka eesmiste küljeklaaside tarvis.

Kokku on 37 aasta jooksul toodetud üle 15 miljoni Passati, mis on teinud temast maailmas ühe enimtoodetud automudeli. Esimene põlvkond jõudis müügile aastal 1973, kui VW Type 4 järglane.

Passati esimene põlvkond osutus igati edukaks, mistõttu toodeti teda kuni aastani 1980, mil esitleti Passati teist põlvkonda. Ehk juba seda Passatit, mida ka eestlasest autoostja hästi tundma sai.

Kolmas põlvkond debüteeris aastal 1988 ja seda põlvkonda kasutatakse veel tänaselgi päeval väga usinalt. Näiteks Venemaalt kütuse vedamiseks.

Edasi tuli neljas põlvkond aastal 1993, siis viies põlvkond aastal 1996 ja kuues põlvkond aastal 2005. VW Passat on Eestis tänase seisuga kõige populaarsem auto.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles