IT-agentuuri asukoht sai poliitilise toetuse

Gert D. Hankewitz
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Serveriruum.
Serveriruum. Foto: MicroLink

Täna siseminister Marko Pomerantsi ja Prantsuse siseminister Brice Hortefeux poolt EL justiits- ja siseküsimuste nõukogul Brüsselis esitletud kahe riigi ühispakkumine loodava IT-agentuuri asukohale leidis liikmesriikide üksmeelse poliitilise toetuse.

Esitatud lahenduse kohaselt hakkab agentuuri peakorter asuma Tallinnas. Serverite operatiivne haldamine jääb paiknema Strasbourgi, kus asuvad ka täna EL sisejulgeolekut tagavate infosüsteemide serverid.

Eestile on oluline, et Tallinnas hakkab paiknema suurte IT süsteemide strateegilise planeerimise meeskond, kes hakkab vedama IT süsteemide arendustööd EL justiits- ja siseküsimustes.

Omalt poolt tagab Eesti agentuurile sobiva hoone peakorteriks, mis antakse agentuuri käsutusse ilma rendita. Agentuuri katta jäävad jooksvad kommunaalkulud. Lisaks on Eesti võtnud kohustuse viia sisse Euroopa Kooli õppeprogramm, mis soodustab välisspetsialistide sealhulgas agentuuri töötajate
värbamist Eestisse, tagades töötajate lastele vajalikud tingimused hariduse saamiseks.

Loodav IT-agentuur hakkab kandma Euroopa Liidu õiguse, vabaduse ja turvalisuse valdkonna suuremahuliste IT süsteemide operatiivjuhtimise ameti nime. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles