Toyota ostab Daihatsu

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Daihatsu Trevis.
Daihatsu Trevis. Foto: AP / Scanpix

Jaapani autotootja Toyota teatas, et saab augusti lõpuks väike- ja mikroautode tootjana tuntud Daihatsu ainuomanikuks, kirjutab Auto Express.

Praegu omab Toyota Daihatsust 51,2 protsenti, ülejäänud aktsiad ostetakse üles umbkaudu kolme miljardi dollari eest. Seejuures ei tasu Toyota aktsionäridele mitte rahaga, vaid teeb aktsiavahetuse suhtega üks Daihatsu aktsia 0,26 Toyota aktsia vastu.

Daihatsu on Jaapani vanim autotootja, mille sünniajaks loetakse 1907. aastat, mil asutati selle eelkäija Hatsudoki Seizo Co. Praeguse nime sai ettevõte 1951. aastal ning peale seda on autotootja tegutsenud peamiselt väike- ja mikroautode ning maasturite turul.

Daihatsu üles ostmine on analüütikute sõnul oodatud samm, millega Toyota üritab kindlustada oma maailma suurima autotootja positsiooni. Daihatsu on Jaapanis miniautode turuliider ning Indoneesias ja Malaisias omatakse juhtpositsiooni väikeautode klassis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles