Foxconn ihub hammast Sharpile

Tõnis Oja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sharpi logo Tokio elektroonikapoes
Sharpi logo Tokio elektroonikapoes Foto: SCANPIX

Taivani elektroonikatööstusgigant Foxconn, mis paneb muuhulgas kokku ka mobiiltelefone iPhone, tõstis pakkumist Jaapani elektroonikatööstusettevõtte Sharp kontrollosaluse eest 659 miljardi Jaapani jeenini (5,45 miljardi dollarini).

Foxconn ei plaani Sharpi aktsionäre välja osta, vaid soovib pigem teha finantssüsti ettevõttesse emiteerides uutesse aktsiatesse omastades nii kaks kolmandiku Sharpi aktsiatest, kirjutab The Wall Street Journal. Lisaks pakkus Foxcomm 225 miljardit jeeni (1,8 miljardit dollarit) eelisaktsiate eest, mille omanikud on kaks suurt Jaapani panka - Mitsubishi UFJ Financial Group ja Mizuho Financial Group, viitab majandusleht olukorraga kursis olevatele allikatele.

Sharp on olnud pikka aega üks tuntumaid tarbeelektroonika-brände. Ettevõttel hakkas minema väga kehvasti pärast 2008. aasta finantskriisi. Selle põhjuseks oli osaliselt liigne investeerimine vedelkristallekraanidesse. Pärast lühikest aega kestnud olukorra paranemist hakkas ettevõttele minema taas kehvemini, sest Hiina odavad hakkasid turuosa ära võtma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles