Sel aastal toodetakse maailmas rekordarv autosid

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX.

Majanduskriisi pole veel ametlikult lõppenuks kuulutatud, aga sõiduautode tootmine lööb eeldatavalt tänavu kõigi aegade rekordi, selgub PricewaterhouseCoopersi (PwC) värskest uuringust.


Sel aastal väljub tootmisliinidelt hinnanguliselt 69,9 miljonit sõiduautot. Lääneriikides on pikka aega kestnud tootmismahtude kasv riiklike toetuste lõppedes pidurdumas, arenguriikides aga on kasvutempo kiire.

PwC autotööstuse konsultatsioonigrupi hinnangul ületab tänavune autotoodang senise rekordaasta 2007 ning kasv tuleb peamiselt BRIC-riikide (Brasiilia, Venemaa, India, Hiina) arvelt, kelle osakaal maailma autotööstuses on 2007. aasta 18,7 protsendilt tõusnud tänaseks peaaegu kolmandikuni.

Kui Lääne-Euroopa, USA ja Jaapani autotoodang kasvas tänavu esimese kaheksa kuu jooksul mulluse sama perioodiga võrreldes 5,6 protsenti (1,1 miljoni auto võrra), siis BRIC-riikide autotoodangu kasv oli 33 protsenti (3,5 miljonit autot).

Arenenud riikide autotööstusi turgutasid viimastel aastatel ka valitsuste toetusmeetmed, mis on tänaseks lõppenud või lõppemas, seega on neis riikides oodata kasvutempo pidurdumist.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles