Elion ja EMT andsid rikete kohta kriisikomisjonile aru

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik.

Valitsuse kriisikomisjoni tänasel istungil andsid sidefirmad Elion ja EMT ülevaate hiljutistest ulatuslikest võrgukatkestustest.


Sideettevõtete esindajate sõnul põhjustasid 17. novembril ning 1. detsembril toimunud ulatuslikud võrgukatkestused üliharva esinevad probleemid seadmetega, teatas siseministeerium.

EMT ja Elioni esindajad kinnitasid kriisikomisjonile, et seadmete töökindluse tagamiseks toimub probleemide kaardistamine ning jätkuvad tööd taoliste rikete välistamiseks tulevikus.

«Siseministeeriumil ei ole täna põhjust kahelda sideettevõtete võrgukindlustamisele suunatud tegevuses. Kindlasti jätkub sideettevõtetega ka koostöö elutähtsate teenuste toimepidavuse kindlustamise vallas,»  ütles siseministeeriumi sisejulgeoleku asekantsler Erkki Koort.

«Osad probleemid, mis sideettevõtted esile tõid,  ei olnud kindlasti Eestile iseloomulikud ning eeldavad seadmete tarnija poolset süsteemi parandamist.

Ühtlasi teeme ka ettepaneku telefonide tarkvara universaalse standardi muutmiseks selliselt, et oleks võimalik hädaabinumbrile 112 helistada ka ilma SIM-kaarti välja võtmata,» lisas Koort.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles