Rolls-Royce panustab säästumudelile

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Rolls-Royce plaanib järgneva kolme aasta jooksul hakata pakkuma kolme erinevat modifikatsiooni oma «säästuautost» Ghost, kirjutab Autonet.ee.


Kolme erineva modifikatsiooni all peetakse silmas pikendatud kerega sedaani, kupeed ning kokkuklapitava katusega avaautot.

Esimesena valmib pikema kerega variant. Baasmudelile lisandub 12-15 sentimeetrit, moderniseeritakse kogu sõitjateruumi ning paigaldatakse pikemad tagumised uksed.

Tehnilist osa ei puudutata – kapoti alt leiab endiselt 570-hobujõulise kaheteistkümne silindriga 6,6-liitrise bensiinimootori.

Edasi näeb ilmavalgust kaheukseline kupee ning lõpuks ka kabriolett. Viimase puhul nähakse ilmselt ette traditsiooniline pehme, immutatud riidest katus.

Läinud aastal turuletoodud Rolls-Royce Ghost tõstis ettevõtte müügitulemust üle kahe korra. Sel aastal loodetakse realiseerida umbes 2500 Rolls-Royce’i, kusjuures iga müüdud Phantomi kohta tuleb keskmiselt kolm Ghosti.

Märkimist väärib, et tegu pole sugugi tavamõistes odava autoga – kui Phantom maksab alates 388 000 USA dollarist, siis Ghosti hinnad algavad 250 000 dollarist.

 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles