Politsei kontrollib neljapäeval Tallinnas ja Tartus talverehvide kasutamist

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Politsei- ja piirivalveameti (PPA) Põhja ja Lõuna prefektuur koostöös Eesti Rehviliiduga kontrollivad neljapäeval Tallinnas ja Tartus talverehvide kasutamist.

PPA Põhja prefektuuri liiklusteenistuse vanema Sirle Pai sõnul on homse kontrollimise eesmärgiks eelkõige juhtida kõigi autojuhtide tähelepanu sellele, et talverehvide kasutamine on liiklusturvalisuse seisukohalt väga oluline, vahendas prefektuuri pressiesindaja.

«Arvestades tänaseid ilmastikuolusid, ei tohiks ükski sõidukijuht sõita endiselt suverehvidega, sest selline käitumine ohustab suurel määral nii juhti ennast kui ka kõiki teisi liiklejaid,» selgitas Sirle Pai.

«Kuigi talverehvide kasutamine on kohustuslik alates detsembri algusest, puutusid autojuhid sellel aastal tavalisest raskemate ja ohtlike teeoludega juba enne detsembrit. Kindlasti ei ole homse kontrolli eesmärgiks karistamine, kuid eriti vastutustundetute sõidujuhtide osas oleme valmis ka erandi tegema,» lisas Sirle Pai.

Politseioperatsioonis osalevad ka MTÜ Eesti Rehviliidu esindajad, kes kontrollivad kohapeal rehvimustri sügavust, pööravad autojuhtide tähelepanu rehvide üldisele seisukorrale ning vajadusel annavad autojuhtidele nõu rehvivaliku osas.

Politsei tuletab meelde, et naastrehve tohib kasutada 15. oktoobrist kuni 31. märtsini ning lamellrehvidega saab sõita aastaringselt. Talverehvidega sõit on kohustuslik alates 1. detsembrist kuni 1. märtsini.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles