Ford esitleb uut crossoverit

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jaanuaris peetaval Detroidi autonäitusel esitletakse suure tõenäosusega Fordi crossoveri Kuga peaaegu valmis prototüüpi, kirjutab Autonet.ee.


Muide, USAs müüakse seda Escape’i nime all. Uue põlvkonna Kuga seeriatootmine läheb lahti alles 2012. aasta teises pooles ning 2013. aastal ilmub see kõigepealt Põhja-Ameerika turgudele ning seejärel ka Euroopas.

Auto valmib programmi One Ford raames, mis tähendab sõlmede maksimaalset unifitseerimist ning ühtsete nimede kasutamist kõikidel turgudel. Kõnealuse mudeliga pole aga veel selge, milline nimetus kasutusele tuleb - kas Kuga või Escape.

Automotive News Europe´i andmeil aga viiakse masina euroversiooni koostamine Saksamaalt ära ning edaspidi jõuavad autod ka siiakanti otse USAst. Saksamaal seevastu hakatakse tootma Focuse kõiki modifikatsioone.

2008. aastast, kui Ford Kuga ilmus, pole see näidanud müügis küll mingeid supertulemusi, kuid omab stabiilset nõudlust. Omas segmendis ollakse siiski päris tegijad ning eelmisel aastal müüdi neid 64 546 eksemplari, jäädes sellega alla vaid Volkswagen Tiguanile.

Samas käesoleva aasta esimese 10 kuuga on nõudlus Kugade järgi tõusnud 16,6 protsenti võrreldes eelmise aasta sama perioodiga.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles