Canoni uus peegelkaamera pildistab 14 kaadrit sekundis ja teeb 4K videoid

Aivar Pau
, tehnika.postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
kaamera EOS-1D X Mark II
kaamera EOS-1D X Mark II Foto: Canon

Canon esitles täna oma uut EOS-1D X Mark II peegelkaamerat, mis muude võimsate omaduste kõrval seab uue taseme kiiruses, pildistades 14 kaadrit sekundis AF/AE jälgimisega ja seda ka RAW formaadis.

Canoni teatel on võimalik tegelikult pildistada ka 16 kaadrit sekundis, kui kasutada LIveView režiimi ilma AF-ta. Uue CFast 2.0™  kaardiga suudab kaamera teha piiramatu hulga JPEGsid või 170 RAW faili püsiva kiirusega pildistamisel.

Kaamera võimaldab filmida 4K (4096x2160) kvaliteedis videoid ja seda erinevate kaadrisagedusega kuni 60 fps CFast 2.0™ kaardile. Samuti võimaldab see teha täis-HD filme (1920x1080p)  120fps kiirusel. 60fps kiirusega tehtud 4K-filmi hetki on võimalik eraldada suureresolutsioonilise 8.8 MP kaadrina.

Profifotograafidele mõeldud aparaadil on uus 20,2 MP täiskaader CMOS sensor. Kaameral on lai ISO valik - 100 kuni 51200, laiendatav 50-lt kuni 409600ni. Mis tähendab, et pildistada sisuliselt kõikides valgustingimustes - alates väga valgest kuni peaaegu pimedate keskkondadeni.

Kaameral on ka täiustatud 61 punktiga AF süsteem koos 41 risttüüpi AF punktidega, mis katab laiendatud ala ja teravustab nõrgas valguses kuni -3EV. Valitud pikenduste ja telefoto-objektiividega pildistamisel pakub uus AF süsteem esimest korda  ka f/8 AF tuge kõigi 61 punktiga.

Koos Canoni populaarse pro sarja AF tehnoloogiate EOS iTR ja AF Case sätetega sisaldab EOS-1D X Mark II ka uut Al Servo AF III.

Kõrvuti AF süsteemiga on kaameral uus 360k RGB+IR mõõtesensor, mis tagab täpse säri ja parema subjekti tuvastuse. FlickerDetection, mis algselt võeti kasutusele EOS 7D Mark II kaamera juures, tagab stabiilsed tulemused ka kunstvalgustuse puhul.

Foto: Canon

Kaameral on uus Dual“DIGIC 6+” protsessorile, mis tagab sensori suure pildimahu kiire töötlemise. Täiustatud peeglikonstruktsioon kasutab uut kettaajamist, et täiustada kiiret pildistamist peegli minimaalse vibratsiooni või häälega.

Sisseehitatud GPS salvestab pildistamise asukoha EXIF andmetena, võimaldades sel viisil täpselt arvestust pidada piltide üle. Nii Etherneti LAN kui SuperSpeed USB 3.0 ühendus annavad võimaluse pilte jagada kas läbi FTP või otse arvutisse. Lisaks toetab uus WFT-E8 juhtmevaba failiedastaja[i]  kiiret 802.11ac (5 GHz sagedusala) standardit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles