Kuidas hoida vabana või tekitada juurde telefoni mälumahtu?

, Digitarga kaasautor
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Üheks tüütuimaks teateks telefoni inforibal on teade seadme sisemälu täis saamisest.
Üheks tüütuimaks teateks telefoni inforibal on teade seadme sisemälu täis saamisest. Foto: Digitark

Fotosid, mahukaid faile või äppe telefoni laadides täitub telefoni mälumaht paratamatult, kirjutab sinu moodi tehnoloogiaportaal Digitark. Mida aga ette võtta nutiseadmega, mille puhul on märgata, et mälumahtu jääb napiks ning telefon muutub aeglaseks ega funktsioneeri enam korrektselt. Kas ja kuidas seda vabana hoida on võimalik?

Tõepoolest, veel on küllaldaselt neid telefone, mille puhul kipub mälumaht igapäevastele vajadustele jalgu jääma. Millised on selliste telefonide miinused ja kas ning kuidas üldse on võimalik lisamälumahtu telefoni juurde hankida? küsib Digitark ja jagab kasutajate õpetusi.

Kõige kardinaalsem variant on muidugi mälu vabastamiseks ning telefoni kiiremaks muutmiseks lihtsalt uue telefoni ostmine. Lisaks tasub muidugi igapäevaselt silmas pidada, et uute rakendustega on tore tutvuda, kuid neid ei tohiks automaatselt telefoni mällu asjatult salvestada. Mõned rakendused saab salvestada ka telefoni lisatud mälukaardile.

Kuidas aga hoida telefoni mälumahtu vabana?

Kel telefonis ohtralt fotosid, neil tasub Google Photos või Online.ee pilveteenuse kaudu telefoniga tehtud pildid ja videod automaatselt pilve salvestada.

Tavapäraselt on mälumahu suurendamiseks hea variant kasutada mälukaarti. Kui telefon peaks purunema, siis mälukaart jääb suure tõenäosusega terveks ja andmeid on võimalik kasutada ning ümber kopeerida.

Mobiil, millel puudub mälukaardi lisamise võimalus, on sellevõrra täbaramas olukorras. Tõhus, aga kulukas variant on osta võimalikult suure sisemäluga telefon. Teine võimalus on meedia arvutisse kopeerida või kasutada pilveteenust.

Kindlasti tasub suuremaid andmemahte (muusikasõbrad, fotosõbrad jt) juba ette teades eelistada mudelit, mille puhul on võimalik kasutada mälukaardi tuge, osta võimalikult suure lugemiskiirusega kaart või võimalikult suure mälumahuga telefon. Samuti tasub hoida telefon vabana üleliigsest infost, äppidest ja multimeediast.

Loe pikemalt neid ja teisigi diginõuandeid Digitargast

Digitark.ee/SAADE kogub ja jagab diginõuandeid:

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles