Ameeriklased saavad eurooplaste andmeid edasi hoiustada (3)

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Ansip
Andres Ansip Foto: Margus Ansu

Euroopa Liit ja USA jõudsid teisipäeval uuele kokkuleppele internetiandmete jagamises, EL-i ülemkohus tühistas eelmise leppe, kuna see ei kaitsnud kasutajaid USA spioneerimise eest.

«Euroopa Komisjon ja USA jõudsid poliitilisele kokkuleppele uues ja turvalises raamistikus atlandiülesteks andmevoogudeks niinimetatud Safe Harbori pakti asendamiseks,» teatasid allikad varem teisipäeval, vahendab BNS.

Euroopa Komisjoni digitaalteemade asepresident Andrus Ansip ütles, et uus raamistik, USA-EL privaatsuskilp, on «märkimisväärne edasiminek» eelmiste mehhanismidega võrreldes.

«See lahendus on palju parem sellest, mis meil oli aastal 2000,» ütles ta.

Ansipi sõnul sai EL esmakordselt siduvad tagatised, mille kohaselt õiguskaitse- ja julgeolekujõudude juurdepääs on piiratud ja selle üle teostatakse järelevalvet.

EL-i kodanikud omakorda saavad esmakordselt kasu selle valdkonna muudetud mehhanismidest.

Ansip ütles, et leping vaadatakse kord aastas üle.

Euroopa Kohus otsustas oktoobris, et EL-i ja USA kokkulepe, mis lubas anda firmadel Euroopa kodanike isikuandmeid üle Ühendriikidele, on "kehtetu".

Ettevõtted mõlemal pool Atlandi on väljendanud muret praeguse õigusliku tühiku üle ning hoiatanud tagajärgede eest, kui pooled kokkuleppele ei jõua.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles