Fiati juht: laske mind või maha, kuid Ferrari ei hakka linnamaastureid tootma

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sergio Marchionne.
Sergio Marchionne. Foto: SCANPIX

Autokontserni Fiat Chrysler juht Sergio Marchionne ütles konverentskõne käigus analüütikute küsimustele vastates, et selleks, et Ferrari hakkaks linnamaastureid tootma, tuleks ta esmalt maha lasta, kirjutab Car and Driver.

Nimelt viis Fiat Chrysler Ferrari brändi hiljuti börsile, samas ei ole selle tulemused aktsiaturul olnud seni väga roosilised ning ettevõte tunneb selget survet midagi muuta. Analüütikud soovisidki konverentskõnes teada, kui palju hakkavad investorite huvid mõjutama ettevõtte mudelivalikut ja tootmismahte.

Mõnda aega tagasi teatas Marchionne, et Ferrari tõstab oma pikka aega 7000 sõidukiga piiratud tootmismahte rohkem kui 9000le. Mõned analüütikud on välja pakkunud, et linnamaasturi mudelivalikusse lisamine aitaks ettevõttel müügitulemusi suurendada.

Marchionne välistas aga selle kindlalt: «Te peate selleks mind enne maha laskma.»

See muidugi ei tähenda, et ta ei võiks meelt muuta või tema troonipärijal ei oleks Ferrariga mingil ajal muud plaanid. Lähitulevikus aga ilmselt Ferrari SUV´d tänavatel ei kohta.

Ferrari läks NYSE börsile oktoobris, aktsia alghinnaks märgiti 55 dollarit. Tänaseks päevaks on see langenud juba 35 dollarile. Lisaks sellele pole investoritele meeltmööda ka ettevõtte tootmisprognoosid. Nimelt kavatseb Ferrari tänavu tarnida 7900 sõidukit ehk kolm protsenti rohkem kui mullu. Samas mullu oli kasvu suuruseks 6 protsenti. Wall Street aga armastab ainult suurenevaid kasvunumbreid.

Kuna autode tootmislage ei saa järsult tõsta, kuna see mõjutaks brändi ühte olulisemat osa -  eksklusiivsust, panustab autotootja muudele aladele. Näiteks üritatakse kasvatada Ferrari elustiilitoodete müüki ning tänavu avatakse Hispaanias ka uus teemapark.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles