India tõusis suuruselt maailma teiseks nutitelefonituruks

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
India tõusis suuruselt maailma teiseks nutitelefonituruks
India tõusis suuruselt maailma teiseks nutitelefonituruks Foto: SCANPIX

India möödus uuringufirma Counterpoint Research andmetel möödunud aasta viimases kvartalis nutitelefonide kasutajabaasi suuruselt USAst, hõivates maailmas Hiina järel teise koha.

Eelmise aasta lõpuks oli riigis 220 miljonit nutitelefonikasutajat. Eelmisel aastal tarniti Indias kokku üle 100 miljoni nutitelefoni, mis teeb aastaseks kasvuks 23 protsenti.

Nutitelefonide osa kogu mobiiltelefonide müügist oli mullu Indias rohkem kui 40 protsenti. Rohkem kui pooled nutitelefonid on seejuures võimelised kasutama 4G/LTE tehnoloogiat. Peaaegu pooled telefonidest olid valmistatud Indias, kokku panevad telefone riigis kokku üle 20 rahvusvahelise ja kohaliku tootja. Iga kolmas uus nutitelefon müüdi interneti vahendusel.

Suurimat turuosa omas Indias eelmise aasta viimases kvartalis Samsung (28,6  protsenti), teisel kohal oli Micromax (14,3 protsenti), kolmandal Lenovo (11,4 protsenti).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles