Moskvas esitleti venelaste uut rahvaautot

Raigo Neudorf
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Autonet.ee

Moskvas näidati täna kolme ё-mobiili prototüüpi, tegu on uute Vene odavautodega, kirjutab Autonet.ee.
 


Kõik esitletud eksemplarid olid tehniliselt poolelt sarnased, ehk komplekteeritud rootor- ja elektrimootoritega. Kütusena suudetakse põletada nii bensiini kui looduslikku gaasi.

Hübriidajami võimsuseks teatatakse 60 hobujõudu. Sõidurežiime on kolm: Sport, Eko ja Sneg. Viimane on mõeldud sõiduks lumel.

Pirukakärul sportlikum režiim puudub. Kupee-crossover suudab sportseades paigalt sajani seitsme sekundi jooksul kiirendada, luukpäral kulub selleks kaheksa sekundit. Tänu elektrimootoritele on kõik kolm modifikatsiooni nelikveolised.

Sisepõlemismootor vajab saja kilomeetri läbimiseks 3,5 liitrit bensiini, milliseid seadeid selleks kasutatakse, jäi siiski avalikustamata.

Autol on kaks kütusepaaki, nende täitmisel suudab «pirukas» sõita maha 1000, ülejäänud mudelid 1100 kilomeetrit. Kui sõiduks kasutada metanooli, suudaks auto täita ka Euro 5 heitmenormid.

Kõikide autode varustusse kuuluvad kliimaseadmed, GLONASS- või GPS-navigatsioon, puldist motoori käivitamne või peatamine, USB-ühendus, puutetundlik ekraan salongis jpms.

Autode seeriatootmine algab 2012. aastal. Projekti juht, oligarh Mihail Prohhorov, ütles, et pole välistatud koostetehaste asutamine ka väljaspool Venemaad.

 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles