LinkedIn kaotas päevaga pea pool oma väärtusest

PM Majandus
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
LinkedIn.
LinkedIn. Foto: http://www.freshnetworks.com/blog/wp-content/uploads/2011/08/4-way-brands-business-use-linkedin.jpg

Ärivõrgustiku LinkedIn aktsia kukkus reedese börsipäeva lõpuks 43,6 protsenti, mis viis ettevõtte väärtusest pea 11 miljardit dollarit, kirjutab Reuters.

Börsipäeva käigus käis aktsia hind ära ka 102,89 dollari peal ehk odavnes avamishinnaga võrreldes 46,5 protsenti. Tegu oli 2011. aastal börsile läinud LinkedIni aktsiate ajaloo kõige suurema kukkumisega.

Päeva lõpuks oli aktsiahinnaks 108,49 dollarit.

Ettevõtte kaasasutaja ja nõukogu esimees Reid Hoffman, kelle käes on 11,1 protsenti LinkedIni aktsiatest, kaotas ühe päevaga oma varandusest 1,2 miljardit dollarit.

Kivina panid aktsia kukkuma ettevõtte esimese kvartali ning täisaasta käibeprognoosid. LinkedIni hinnangul teenitakse aasta esimese kolme kuuga 820 miljonit dollarit, 2016. aasta kogukäive peaks aga jääma 3,6-3,65 miljardi dollari vahemikku. Wall Streeti analüütikute vastavad prognoosid olid aga 867,1 miljonit dollarit ning 3,9 miljardit dollarit.

Reutersi andmetel tühistasid vähemalt üheksa tuntud maaklerfirmat peale prognooside avalikustamist LinkedIni aktsiate ostusoovituse ning kokku 136 maaklerfirmat vähendasid aktsia sihthinda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles